PDA

View Full Version : Can't Decide: Mushkin of Corsair, Need Help


MaDSheeP
03-28-2003, 01:50 PM
Hey everyone,

i have a friend who is throwing his soyo motherboard out the window, and would like to get new ram to go with his new motherboard... the two brands he is looking at is...

Mushkin: (my choice - i have 1.5gb of 2100 Cas 2-2-2, love it)
512MB Hi Perf Level II PC2700 222 Black $ 155.00 (http://www.mushkin.com/cgi-bin/Mushkin.storefront/3e844a7f033dd846273fc0a801030611/Product/View/990927)

or

Corsair
512MB 2700 DDR333 Cas2 (http://www.googlegear.com/jsp/ProductDetail.jsp?ProductCode=80060-12)

He wants performance and stability, but he won't be overclocking at all

Just curious what everyone else thinks!

Thanks! =)

CgFX
03-28-2003, 05:09 PM
I just bought some Kingston HyperX memory which is CAS 2-2-2 and PC3000 (370 MHz) rated.

Includes a heat spreader, yada, yada, yada. Obviously it will be stable at PC2700 (333 MHz). Reviews on the site have been very positive with most people putting them in nForce2 mobos (what I just got).

Anyway, it was $85! for each 512 MB stick.

DaForce
03-29-2003, 01:03 AM
Both are top notch memory's. So it will really come down to personal preference and price....personally i would go for the Corsair XMS they are very good.

alphatron
03-29-2003, 08:44 PM
cgfx where did you get that great price?

I'm looking for some 3200 that will run at 2T. Either Corsair, Mushkin, Kingston, or OCZ. I have Corsair currently, it's great.. but much too expensive for me.

Any suggestions?

elvis
03-30-2003, 10:15 AM
corsair XMS is generally considered today's best RAM. do note however that if you aren't planning on overclocking or tweaking a system, ram like msuhkin, kingston, kingmax etc is more than adequate. having shit-hot ram is no good unless you are going to push it to it's potential.

one thing to note: some people are having problems with nforce2 boards and corsair XMS ram. this is due to the fact that nforce2 boards by default use SPD timing modes, which with certain corsair sticks forces them to CAS1, which the board can often not boot from. what you need to do in that case is boot from a slower stick, force the baord to manual slow timings and reboot with the corsair stick.

not a common problem, but just incase anyone runs into it.

CgFX
03-31-2003, 05:18 AM
newegg.com

alphatron
03-31-2003, 05:46 AM
That's too bad. Newegg doesn't ship to Canada :-(

CGTalk Moderation
01-14-2006, 07:00 PM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.