PDA

View Full Version : default gateway


cg_fan_2003
03-25-2003, 10:30 PM
I been looking to change my default gateway. I remember to do it this way.

Local Area network ,

Properties -- >TCPIP-->Default Gateway

except i can't seem to find the LAN bit. I am using win 98 *cough*

elvis
03-26-2003, 12:05 AM
it's been a while since i used windows 98, but off the top of my head...

control panel -> networking

in there is a list of cards and the protocols assigned to them. click the one that says:

TCP/IP -> your LAN card name

and click properties. from here you can manually assign IP, DNS, gateway, etc.

don't click the icon for the card itself, nor TCP/IP for your dialup adapter as that won't get you to where you need to be.

DaForce
03-26-2003, 07:02 AM
what elvis said, but to just clear things up you need to click on the gateway tab, after you have double clicked on TCP/IP -> your LAN card name. Dont forget to restart :-) (bloody win98)

BTW if you only have 1 TCP/IP in the network control panel, that is ok just as long as the only adapter is the network card.

cg_fan_2003
03-26-2003, 08:14 AM
i have one o those crappy usb cable modems

cg_fan_2003
03-26-2003, 08:15 AM
i just greated a new gateway. it worked.

CGTalk Moderation
01-14-2006, 06:00 PM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.