PDA

View Full Version : Just a quick question


Sean G.
07-14-2007, 05:14 AM
Hi I'm new to coding and am having a bit of a problem.

The question is probably already answered elsewhere but I have no idea how to search for it.

I am riggin a facial setup using blendshapes and am making sliders.

My blendshapes go from 0-1 but my sliders go from 0-5.

What can I do to make 5 = 1 but be able to show the blend. If that makes sense.

Cheers,

Sean G.

Robken
07-14-2007, 08:03 AM
divide the value in your sliders by 5. you can use a multiplyDivide node for that.

grantimus
07-15-2007, 09:57 PM
Is there any reason your sliders have to go to 5? You can just clamp them off at 1 using the -max flag when you're creating them.


floatSlider -max 1;

ewerybody
07-16-2007, 08:59 AM
or you just take the attrControlGrp!

you can point it to your attribute with the -a flag or -attribute.:attrControlGrp -a "ewafa.pTorus2";This automatically:


names the slider
connects it to the attribute on drag
setup the limits exactly like the limits of the attribute.
.. without any hassle.

CGTalk Moderation
07-16-2007, 08:59 AM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.