PDA

View Full Version : Quick question


Tierackk
03-20-2003, 12:59 AM
I'm wondering if there is a way to promote a selection to a layer after using the selection tool.
Eg: I use the selection tool around an item on the screen... I usually drag and drop it on to a blank canvas, and then back to my work. This way it automatically becomes a new layer. I'm sure there is simple way to do this, but I'm not sure how.:surprised

singularity2006
03-20-2003, 01:08 AM
select > save selection

Tierackk
03-20-2003, 02:06 AM
Thanks:beer:

drj
03-28-2003, 01:09 AM
does save selection work for what you are talking about?
By the sounds of it I thought you were trying to put the part of your canvas that you just selected onto a new layer?
If that is what you are tyring to do...hit command (or control) C...then hit command (or control) J. This will copy the parts of your canvas onto a new layer exactly in the position it was before. Also later if you want to use that selection again just Command (or control) click on the layer in the layers palette...which will load the selection again.

CGTalk Moderation
01-14-2006, 05:00 PM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.