PDA

View Full Version : Timecode macro in shake


danne_n
03-15-2003, 06:11 PM
Does anyone have a timecode macro for shake?

I've tried to script my own, but I have encountered a rather serious problem.
It works just fine, but it appears like this 0:0:0:0
When you reach frame #10, the length of the counter changes, making it hard to read!

I want it to look like this 00:00:00:00
Is there some way to add padding to the numbers?
any suggestions?
by the way, I'm not so good at programming but I'm trying ;)

If anyone is interrested, I can post the code!

NESEL*
03-15-2003, 11:10 PM
www.highend2d.com /shake/macros


LESEN*

danne_n
03-16-2003, 04:26 PM
thanks, I found what I was looking for!:thumbsup:

beaker
03-16-2003, 08:34 PM
Just for future reference so you can customize more. The following commands might help(they display when you type the variable in for a text node or you can use them for an expression) :
%T - long timecode
%t - short timecode
%F - frame
%f - padded frame

danne_n
03-17-2003, 10:27 PM
Sweet!
I think I saw those commands in the manual a long time ago, but when I was working on my macro, I didn't seem to find them!
Thanks!

CGTalk Moderation
01-14-2006, 04:00 PM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.