PDA

View Full Version : what kind of videoo card are u using ?


bradhsu0808
03-26-2007, 08:17 AM
Hi everyone ~
i'm using QuadroFX 540 ,and i'm gong to get new video card for my another computer.
the QuadroFX 540 is working good in Mudbox but when i subdive a few times,the screen will delay.

so, i wanna know what kind of videoo card are u using with Mudbox ? game card or professional video card?


thanks brad

Mindblighter
03-27-2007, 04:59 AM
Hi.
I use a GF6800GT (which is the same as Quadro FX4000 and can be used as one with some tinkering). After about 500000 visible polys Mudbox becomes pretty sluggish and choppy for me, but that may be just because of the slow CPU (P4 2800MHz) :sad:

bradhsu0808
03-27-2007, 05:27 AM
Hi.
I use a GF6800GT (which is the same as Quadro FX4000 and can be used as one with some tinkering). After about 500000 visible polys Mudbox becomes pretty sluggish and choppy for me, but that may be just because of the slow CPU (P4 2800MHz) :sad:

thanks for replying,i have gf6800gt,too.the situation is the same as you described.

by the way, gf6800gt can "Become" to quadro fx 4000 ,and work perfect~

ChevyVanDude
03-31-2007, 08:18 PM
*BUMP*
HIS ATI Radeon X1650 Pro Ice-Q (not overclocked yet)256 MB
Nice card, a bit above average.

pbarnes
03-31-2007, 09:07 PM
i use an ati firegl v5100
works fine

can handle a few mill polys before any performance impact

Erik Heyninck
03-31-2007, 10:11 PM
XFX GeForce7800 256MB with NGO driver 91.47
no overclocking
no problems with Mudbox 1.06 or C4D 10.1's enhanced OGL

bradhsu0808
04-01-2007, 05:27 AM
does anyone compare with QuadroFX1500 and Firegl 5200 ?

perham3d
04-08-2007, 05:53 AM
i use an ati firegl v5100
works fine

can handle a few mill polys before any performance impact

good choice of card.im running one of them ^ aswell.payed 100 for it brand new :p

i had 12million polys and still smooth viewports.

pbarnes
04-10-2007, 09:42 PM
good choice of card.im running one of them ^ aswell.payed 100 for it brand new :p

i had 12million polys and still smooth viewports.

luck ******! i payed more that that
although the drivers it comes with are terrible ( courpted maya files untill i updated)

pd
04-10-2007, 10:29 PM
I've got a quadro fx 3450. Seems it was not a good choice, because everything gets sluggish at about 2 mio polys. I've read about a bug with quadro cards and I'm not sure whether it was fixed yet. If anyone could shed some light on this, I would be really thankful.

edit: I got 169 points at the benchmark by the way.

perham3d
04-10-2007, 10:30 PM
i didnt hav a problem with the drivers.then again i was running max not maya.i still updated the drivers tho :D

i need to get a new card tho,bought STALKER and cant play it cus i need shader model 3 (v5100 only supports sm2) 8800 or x2800 here i come lol

bradhsu0808
04-11-2007, 03:05 AM
I've got a quadro fx 3450. Seems it was not a good choice, because everything gets sluggish at about 2 mio polys. I've read about a bug with quadro cards and I'm not sure whether it was fixed yet. If anyone could shed some light on this, I would be really thankful.


quadro fx 3450 gets sluggish only 2 million polys :eek: :eek: .... have u tried to upgrate motherboard chipsets driver ?!


i have a qeustion , i run mudbox on 2 different computer ,one with 6800ultra.core 2 e6300,another is p4 3.0cg with ati 9550.
guess what happened ?

when i subdivied odject to 2million polys,6800ultra got sluggish but 9550 still soomthly.
is Ati suitable for mudbox than NV ?

perham3d
04-11-2007, 08:06 AM
quadro fx 3450 gets sluggish only 2 million polys :eek: :eek: .... have u tried to upgrate motherboard chipsets driver ?!


i have a qeustion , i run mudbox on 2 different computer ,one with 6800ultra.core 2 e6300,another is p4 3.0cg with ati 9550.
guess what happened ?

when i subdivied odject to 2million polys,6800ultra got sluggish but 9550 still soomthly.
is Ati suitable for mudbox than NV ?

ive also wondered that cus ive experienced the same thing^ but that wud be silly from skymatter, especially considering most workstation cards are nvidia anyway

pd
04-11-2007, 10:52 AM
quadro fx 3450 gets sluggish only 2 million polys :eek: :eek: .... have u tried to upgrate motherboard chipsets driver ?!

Yes, it does! I have the most current drivers. I'm now even using NGO drivers, with no difference. I really hope there will be a fix or something from skymatter soon.

perham3d
04-11-2007, 11:02 AM
try and find other people using the same card as you and see if they have the same problem.if they arent then it must be something on ur pc. find out what you can first.it may be a few select people with problems with that card and mudbox. email skymatter, they might no whats going wrong and its probably just a one little tick box lol

AdamantiumKnot
04-19-2007, 12:30 AM
nVidia quadro fx4500. been up to 1.2 million polys with no lag in mudbox. if i import it into 3d studio max, that's another story...

pd
04-19-2007, 01:29 AM
What happens once you reach about 2 million Polys?

AdamantiumKnot
04-20-2007, 03:36 AM
haven't hit that yet. in max it lags so bad i either ctrl+alt+del out or just walk away for a while and come back to see if it's moved.

i'm working on xp64 with dual opteron 265's and 4 gigs of ram to go with the quadro fx4500.

bale
04-23-2007, 04:35 AM
I got up to around 3. 5 million polys, using a nvidia quadrofx 4400 with 2 gigs of ram. pretty sluggish, but around 2.5 million polys is ok.

backstreet-boys
04-30-2007, 02:55 PM
i have nv7600

but how i know how many polygons can i uce by vga card??????

PenguinVisuals
05-01-2007, 05:28 AM
geforce Go 7600 here.
My laptop is very sloppy when my mesh get over 100k : /

Diependaal
05-01-2007, 11:58 AM
My card a nvidia g-force 6800 go 256mb


subdiv a cube to div 8 = 1,6 milj is my max to work in.

hope a newer version of mudbox will make 2milj possible for me without a problem,





Could maybe be done by hiding the polys not in view automaticly, so it wont be noticeble for the user, but will give 2x more polys possible, putting some game engine tricks in there maybe.

AUMAKUA
05-05-2007, 12:56 PM
A GeForce 7900GTX and I am quite happy :)

bradhsu0808
05-05-2007, 03:31 PM
does anyone think that only professional video card working finw with Mudbox ?

3mm
05-24-2007, 11:18 AM
i have a geoforce 7600 Gt. with up to 2 milion polygon ,it's work fine....

thehive
05-25-2007, 07:05 PM
i got a wild cat realizm 500 runin smooth

erwin1978
06-21-2007, 05:18 AM
I've got Geforce 6200 LE, 256 MB. Around 500K polys (level 4) I notice considerable sluggishness.

dancgfx
07-20-2007, 10:51 AM
Geforce 5200 128MB

CKPinson
07-20-2007, 04:24 PM
I have a GF7600 and an ATI 800Pro. GF seems to work better and it's cheaper.

FreakWizz
07-21-2007, 05:04 AM
I am trying Mudbox and ZB3 at the moment, and i'm using 6800GS 256Mb, i'm thinking of a new 8800GT? 640Mb to see if it helps Mudbox, as anything above 1.5million is not as resonsive as i'd like.

However ZB3 is quite capable at 5Million polys, it doesn't even sweat.....
Even 7Million plus is possible in ZB3. It's a shame i like both programs, but MB2 needs to really improve in this area.

Quote from the Mudbox website:

"Innovative streaming technology works around the limitations of your hardware, helping you build and manage scenes of over 100 million polygons on regular workstations! Great for assets with many components, such as soldiers with gear, robots, or city environments, etc."

I'm sorry 100million polygons?

pnoland
07-21-2007, 08:29 AM
Yeah, they shouldn't say it can reach 100mil polygons on a regular workstation. Sure, the technology can hit 100mil no doubt but that's with a super duper high end workstation.

I'm currently using mudbox with my ati radeon 9600pro (128mb) and I can work up to about 1 mil with a bit of slow down but nothing horrible. If I hide mesh and stream to hd I can get to 2, it' sluggish but usable.

CGTalk Moderation
07-21-2007, 08:29 AM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.