PDA

View Full Version : Ctrl_Occlusion & transparency not working


Splin
02-20-2007, 10:15 AM
Hi there!

I am trying to do FG Occlusion pass, in the hope that this way I can have proper occlusion for transparent objects.
Whatever I do, it doesn't want to work out as I want it. What am I doing wrong? Or how should it be done?

Here is my example:
http://splin.c3dmotion.com/FAQ/Base/FGao_Sprite.jpg

Thank you for your attention!

Vedrica
02-21-2007, 04:33 PM
Hi, i have the same issue. Please answer somebody..:)

ctrl.studio
02-22-2007, 12:32 AM
well I never used the SpriteShader but you do need to put transparency on the objects you want transparent... then using the ctrl.occlusion in FGmode it will obey that transparent shader you applied....

http://img338.imageshack.us/img338/4590/ctrlocctranspqu4.jpg

max

AnIm
02-23-2007, 08:07 PM
what about plugging occlusion node to the input port of the sprite node and use your image as a matte? then of course plug sprite node directly to the surface input

I didn't test it but it should work

Splin
03-15-2007, 02:59 PM
Works like a treat, thanks a million max!

CGTalk Moderation
03-15-2007, 02:59 PM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.