PDA

View Full Version : zoom with motion blur


joit
01-03-2007, 11:48 AM
Hi guys,

I feel like I'm posting a stupid question but I couldn't find any answers in the docs or elsewhere. How do I motion blur a zoom? It neither works with MentalRay nor MayaSoftware...

ChristopherP
01-03-2007, 12:51 PM
You are using the cams focal length to zoom, right? Couldn't you do the zoom by moving the camera instead? That would definitely be motion-blurred.


Christopher

joit
01-03-2007, 01:08 PM
unfortunately I want the zoom-look ;-)

you could also creating cool effects with the blur on the zoom if you exaggerate it...

ChristopherP
01-03-2007, 01:11 PM
Of course i'm not 100% sure on this...but without actually translating the camera, your only solution is to blur the zoom in a compositing-app. Shouldn't be a big problem and might look just as good :)

hakanpersson
01-04-2007, 12:26 AM
the multipass rendering in the hardware renderbuffer managed to render "zoom blur". That by keying the camera scale.

Chris-TC
01-04-2007, 10:20 AM
I don't use zoom lenses so I never tried it. But you may have to use deformation motion blur. Not sure whether that would work, but you could give it a try. Expect increased render times.

joit
01-05-2007, 06:40 PM
thanks for you answeres!
I solved it now with rendering a different layer with Maya's Software 2d motion vectors and blurred the images in comp.
Chris-TC: deformation motion blur doesn't work
hakanpersson: how would you comp that?

CGTalk Moderation
01-05-2007, 06:40 PM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.