PDA

View Full Version : Batch Tool


Michael5188
11-30-2006, 06:42 AM
So I wish to take about 50 PDS images, and convert them all to a different compression type at once. I looked it up in help, it didn't really explain how to go about doing this, maybe I didn't find the right page. How can I use the batch tool to accomplish doing this? Does it require knowledge in scripting?

itsallgoode9
11-30-2006, 07:03 AM
you need to also look up "Actions." Actions are basically macros that you record then use the automate fuction to run a batch with. For exampe, if you want to resize 1,000 photos to 640x480 you would:

open actions palette
create new action
press record (now anything you do will be recorded)
resize image to 640x480
press stop
go to automate/batch and setup your batch using this action you just created

leigh
12-01-2006, 06:11 PM
Alternatively you could use a program like Irfanview to do a batch conversion. This is usually quicker than Photoshop.

CGTalk Moderation
12-01-2006, 06:11 PM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.