PDA

View Full Version : 3D appz crash/ECS motherboard


Julez4001
01-17-2003, 04:39 PM
All my 3D apps crash.
I have a ECS motherboard with p4 1.7.
None of my 3d applications are realiable.


All of the sudden this has happen...

I thought it was Nvidia card (but i swapped it out)
I replace the ram
I installed XP on drive E, while Win2000 is on C tosee it was an os error, nope.

I thought it was Direct x9..but it happens with direct 8.1


Help!

GregHess
01-17-2003, 05:34 PM
1. What exact motherboard designation? (Ex. ECS K75SA)

2. Have you run memtest86 on your ram dimms? (www.memtest86.com run 1 pass)

3. Do you have at LEAST a 300 watt power supply?

4. What other periphals do you have installed? (Other cards, sndcards, hd's etc)

Julez4001
01-17-2003, 07:19 PM
I am at work now but when I get home I post some specs....
Would Ram be a factor even after I replace the RAM (videocard, soundcard as well).

GregHess
01-17-2003, 07:32 PM
Ram is always a factor.

Always test your ram if your having any type of hardware issues. (Freezes, BSOD's, lockups, reboots)

Even if you replace the ram, you still could have bad ram. One of my friends went through three sticks of ram before he finally gave up and bought good brandname sticks.

Julez4001
01-18-2003, 06:33 PM
I dunno what was in there before.
But I bought new Kingston PC-133.


My MOBO stats are:
P4 1.7 ghz
VIA technologies
ECS M925
FBS 400 mhz (4 x 100)

more info
M925 Motherboards Supports
Socket 478 for the Intel Pentium 4
Front-side bus 400mhz
Via vt87512( P4m266)
Northbridge / vt8233 chipset

Julez4001
01-21-2003, 03:57 PM
It was w32.pinfi virus.
Keep a virus program handy....

Man, do I feel bad!

CGTalk Moderation
01-14-2006, 06:00 AM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.