PDA

View Full Version : Doing Text


mogwai
01-13-2003, 10:55 PM
Hi I need to do some text using basic text in afterEffects,



The quality of the text is really bad. it is pixelated and the letters are not evenly on a base line.

Does any one know if there is a better way to do text in aftereffects?


thanks in advance

froggyplat
01-14-2003, 06:08 AM
select "best quality" on your timeline on your text layer (it's the forward slash/dotted backslash thing). if it's happening in your render make sure you set "best settings" there, too.

tchook
01-14-2003, 06:52 AM
best settings and
try thr path text plug
you have more control

mogwai
01-14-2003, 01:05 PM
Great, I read somewhere that you have to do the text in illustrator and then transfer it to after effects.

I can do this, but it seems a more cumbersome workflow, so I'll try adjusting the render quality settings


thanks

giz
01-14-2003, 02:24 PM
You can also made text in Photoshop and than save it as PDF. That way you have same control as with Illsutrator files.

CGTalk Moderation
01-14-2006, 04:02 AM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.