PDA

View Full Version : Displacement map from zbrush render loss some detail


marciani
06-07-2006, 10:30 AM
hi all , i'm tryng to export a displacement map from zbrush in XSI.
Hi follewed the .pdf tutorial in Pixologic homepage.


Mesh build in XSI and UV assigned
Export in Z
Subdivide many times
save the obj
Export the displacement a at 4096 resolution
import with alpha factor the obj and displacement.
All work fine, but when i render i loss some tiny detail , my opinion is like to be a little blurred....
The render isn't crisp and clear like in Zbrush, and sometimes i can see some edge texture....
any tips?

P.s. In Zforum i've seen so many render in Maya and M.R. very close to zbrush render

Thank's bye Leo

gent_k
06-07-2006, 01:04 PM
You'll have to give more detail on your Geometry Approximation/Displacement settings, newrange/oldrange values on the RTree, because its difficult to determine whats lacking from what you've told us.

If its a test scene and not a project you could maybe post the scene files.

edit: I can assure you that those 'close' MR renders you've seen weren't as easy as importing, assigning the displacement map and hitting render. There are many methods of displacement in Mental Ray and no standard settings can be appropriate for all models.

CGTalk Moderation
06-07-2006, 01:04 PM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.