PDA

View Full Version : particles


violator
12-13-2001, 08:44 PM
Hi.

I have a problem


it looks like the fields only
calculate per frame:confused:



http://www.erfedt.dk/ivan/weeeee.gif


if any of you maya freaks out there could help me
greatly appreciated. help help help. ..!

Deepray
12-13-2001, 09:20 PM
I'm not sure about you talking about, but, try with Particle disk caching in Solvers menu.:rolleyes:

violator
12-13-2001, 09:54 PM
its the weird lines in the particlesystem that i talk about


dont think the Particle disk caching can fx that
maybe im wrong:confused:



sorry about my crappy english

mind
12-14-2001, 05:11 PM
I would like to see your particle settings but try changing particle rate and speed just a bit.
It's kinda difficult to give a solution by just looking at the picture since it migh be many things like fields and particle settings and I don't know if you are using runtime or creation expressions. Yeah well, particles in maya are quite tricky to work with but still the most advanced dynamics and particle system available.

marcovn
12-16-2001, 03:28 PM
- check if your playback speed is set to "every frame" (in preferences).
- give the emitter a slight speedvariance in increasing the "speed random" parameter
- perhaps increase the particle oversampling (Solvers/Edit Oversamling and Cache Settings)

hope this helps,
MarcoVN

CGTalk Moderation
01-13-2006, 01:26 AM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.