PDA

View Full Version : After Effects Plugins?


marymary7575
03-04-2002, 09:35 PM
Is it true that Combustion can use After Effects plugins?

SheepFactory
03-05-2002, 12:20 AM
yes , just put them in your plugins folder

phatgroovn
03-05-2002, 01:04 AM
AE plugins also work in the Final Cut Pro plugins folder (most of em, anyway.)

jazzthief
03-12-2002, 08:51 AM
Does Combustion offer film stock effects filter ala Avid DS.

phatgroovn
03-12-2002, 07:09 PM
I've not used an Avid system, but Combustion does have a wide range of film grain tools...you can select which film stock's grain charactoristics to emulate and has grain sampling tools to match grain between 2 composited elements. I think discreet has finally posted some demoware for you to check it out.

jazzthief
03-13-2002, 12:04 AM
On the Avid DS system you can select various film stocks from Kodak, Agfa and Fuji. I'm curious if Combustion has something similar. I remember conducting a test on Discreet Smoke (beautiful system) and it had built-in film stocks.

phatgroovn
03-13-2002, 12:09 AM
Yes - combustion now (as of version 2) has this. Features from the IFF systems have been trickling down into combustion. It rocks.

jazzthief
03-13-2002, 12:35 AM
Thanks for info Phatgroovn I'm planning to order a copy and a register a one day workshop with Discreet Training Center on Combustion. It's about damn time a desktop comp package incorporated couple of IFF features. btw, how's the learning curve on Combustion compared to After Effects.

phatgroovn
03-13-2002, 02:29 AM
the learning curve is not bad at all. It comes with a pretty decent manual and a very sharp tutorial book. While the tutorials are a bit "cookbook-style" and don't tell you why you are doing things, they let you know where the functionality is - making them ideal for an experienced compositor that just needs to know how to engage the features. The particle system smokes on a machine with a beefy workstation card - however on a consumer level video card they really dog stuff down.

The thing i dig about combustion over AE is how much faster your workflow can be. There are still a few things that AE does better, but for an all in one package that is powerful and fast....c2!

jazzthief
03-13-2002, 03:44 AM
What's the specs on your machine? My current setup is a dual P3 866, 1298 MB. ram, Fire GL1 (32 MB.) graphics card. I'm assuming a 64 MB. card would 'beef' up the particle performance.

phatgroovn
03-13-2002, 09:46 AM
I run it on a dual 533 mhz G4 Mac with a Geforce2MX 64mb - it runs great until using particles, during which its not speedy, but acceptable. I also run it on a pentium 4 1.3 ghz, with an Elsa Gloria III - which smokes with particles.

CGTalk Moderation
01-13-2006, 02:00 AM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.