PDA

View Full Version : New layer from visible


[T]
10-12-2005, 09:22 AM
Hi !!

I want to create a new layer which contains all the information from the visible
layers below - like a screenshot.

1) Create selection (partial selection or select all)
2) * Create new layer from selection showing all information from all visible
layers *

I dont find any command like 2) *. . . * Creaing a new layr from selection
(cut or copy) always refers to the active layer :-[

Any good tips ??

Thank you [T]

[T]
10-12-2005, 11:01 AM
Got it :

1) Create new layer (and keep activated)

2) Alt + Merge visible (or Alt + Merge linked - if you want to cpoy linked
layers into a new one)

What I still try to find out : How can I copy just a selected area of all visible
(or linked) layers into a new one ?!

Regards [T]

jbw
10-12-2005, 11:04 AM
Have you tried copy merged?

Make your selection, then use ctrl+shift+c (or edit menu>copy merged). Now with the selection still active just hit Ctrl+v (or edit menu>paste) to put it in a new layer. It should paste in exactly the same place.

Works for me in PS7.

ta,
jbw

[T]
10-12-2005, 12:38 PM
Great - thats it !! Thank you !! [T]

evanfotis
10-12-2005, 09:26 PM
Both techniques work, the ctrl+shift+c (copy merged) better suited for copying a region of the image, having one more step (selecting)

For the initial request, I prefer the Ctrl+Alt+Shift+E (dublicate merged visible) on an empty new layer.

reven
10-12-2005, 09:39 PM
you can also make a snapshot of the current state in the history and then dupicate that and work on it as a separate unit so that you can keep the original...

CGTalk Moderation
10-12-2005, 09:39 PM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.