PDA

View Full Version : Scale and freeze transform (also import from FBX) ?


Lukasz D.
08-08-2005, 01:36 PM
Hello,

Here is my problem:
I have a fully rigged character in 3DS MAX 7 ( just bones, no IK etc ), it needs to be transfered to Motion Builder via Maya.
I use FBX to export to Maya, and problems begin, the rig comes in at a wrong scale, it is too small, AND even through i Froze transfroms in MAX, the model in Maya has bones with Rot values, and it needs to be at scale 1.1.1 and rot 0,0,0 .

What i did now is unbind the skin, scale, freeze transforms, and then skin the character all over again, because no skin saving script/plugin was albe to export/import the skin corectly.
It takes a long time and now that the character needs to be scaled again... i'm looking for other options.

Cliff notes:

1. Rig from MAX to Maya to Motion Builder
2. Comes in too small in Maya and with Rot values on bones
3. need to scale it in Maya without reskinning

OR

1. Rig from MAX to Maya to MB
2. Export via FBX so that the rot values are 0,0,0 and scale is the same as in max

Any tips would be helpfull, Thank you !

Andrei2k
08-10-2005, 06:20 AM
I would work backwards to find MAX scale and use option 2 If i had to.

CGTalk Moderation
08-10-2005, 06:20 AM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.