PDA

View Full Version : Bug of smooth bind ?


nickyliu
07-11-2005, 12:43 AM
Did anyone ever translate a character with smooth bind from 0 to 1000000 ? The vertex seemed could not follow exactly. I found that some weigths of the vertex are above 1 or smaller than 0, e.g. 1.00003.

I have to idea at all to fix it. Great if anyone have idea.

Andrei2k
07-11-2005, 05:07 AM
You mean you have No idea at all?

Try this.....select all your vertices and go to Edit Smooth Bind > Normalize weights.

nickyliu
07-11-2005, 10:39 AM
I've tried every menu item under smooth bind but didn't seem to work. Have you tried it?

Create a ball, create a bone with two joints, smooth bind the ball to it, move the root joint to <<0,100000,0>>.

nickyliu
07-16-2005, 03:03 AM
I got a quick solution finally: Export and then import the weight map for the object.

It brings all the vertex back to normal again. But the translation still can't be too large.

bugo
07-22-2005, 05:57 AM
I think thatīs because the world clip distance will not permit a full range for the skin, try to simply add in your camera (far clip) some space of environment and try again, i havent tried it, but I think it will refresh all the skin into this distance...
It isnt tested...

CGTalk Moderation
07-22-2005, 05:57 AM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.