PDA

View Full Version : Creating a Diamant


Gravedigger
05-15-2005, 12:30 PM
Hello
I've problems with creating a diamant. the modeling is no problem, but with the shading i have some problems. first i set the transparent channel to a brightness of 100% width a index of about 2.0 with fresnel. then i add some reflections. but it doesn't look very well. has someone an idea?

i'm a student in a highschool in switzerland. so i don't work with cgs as a job.

it hasn't to look photorealistic.

thanx

grave

Gravedigger
05-17-2005, 03:27 PM
my result at the moment looks like this one:

http://www.patrikhadorn.ch.vu/diamant.jpg

i just took a buckyball and shaded it. i'm not very happy with the result. something looks strange.

Heliodor
05-20-2005, 09:52 AM
Hi Gravedigger,

have you ever used the forum's search option? You will find tons of answers.

Just one hint: Use "Diamond", not "Diamant"!

CGTalk Moderation
05-20-2005, 09:52 AM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.