PDA

View Full Version : I can't edit a new layer in my picture!?!?


Iguiniz.X.
10-08-2002, 12:44 PM
Hi,

I scanned a pic at home and I saved it as a pdf ( I think it is acrobat) file.
I want to collor it but I can't edit a new layer.
It isn't possible to press the new layer button in the layer panel.
This is so weard...
What do I have to do with my image to make layers possible or in what format do i have to save it?
I also saved it as tiff but that didn't work eighter.

Is it that the originall is a pdf file and that that is why it has a lock on it or some?

I hope it makes sence...

frog
10-08-2002, 01:04 PM
Mmm, weird one that. The only time I know you can't create a new layer is if you are in 16 bit mode (which a scan may well be).

To double check go to Image --> Mode and make sure that 8 bit is checked.

If that doesn't do it than let me know and I will ponder on it some more.

:)

Iguiniz.X.
10-08-2002, 01:12 PM
Yes it is has a V on 8 bit collor/channel and it has a V on indexed collor.
Thanks for the fast reply
further 16bit collor/channel is not a option

frog
10-08-2002, 01:22 PM
Doh!!! Sorry, there was a far more obvious explanation, it is because the image is in indexed colour.

Go to Image --> Mode and select RGB.

:)

Iguiniz.X.
10-08-2002, 01:25 PM
Man how on earth could I have found out this problem without your help. I'm a really unexperienced photoshop user so thanks a lot now I can start colloring my challenge image.

Thanks a lot and aslo especially with the fast replies.
:thumbsup: :beer: :wavey:

CGTalk Moderation
01-13-2006, 07:00 PM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.