PDA

View Full Version : flamedemon need flames


funkyfoe
09-19-2002, 09:50 AM
i`ve made this demon and now i want him to be on fire is ther a good way to do this? only his arms and back will be on fire. was atually gonna do this in maya with paint effects(model made in lightwave) but the problems just kept comin so now i turn to my old pal lightwave.

PresidentEvil
09-19-2002, 10:05 AM
Try to use the parts that will be on fire as a particle emiter,
and have a go with HV.
Evil

funkyfoe
09-19-2002, 10:23 AM
where do i select those parts as emitters and how do i break thm up in parts?

PresidentEvil
09-19-2002, 10:32 AM
You can cut pieces in modeler and use them as emiters.
You can even use a certain surfave to emit.
Take the objects in layout, add FX_Emitter and in the generator tab, have a look at the nozzle drop down menu.
Evil

Mattoo
09-19-2002, 10:33 AM
To confuse matters more you could wait a few weeks for this plugin:

guy on fire (http://www.polas.net/smoke/other/SmokingBolo.avi)

website (http://polas.net)

evenflcw
09-19-2002, 10:39 AM
You don't necessarily have to use your Demon object as the emitter. Instead you could use a proxy object made up of geometry which only covers the spaces where you want emission. That way you don't have to cut your object up at all (which would be bad if it's in subpatches). Just make it unseen and have it deform along with your Demon.

funkyfoe
09-19-2002, 12:09 PM
thanks for the help guys :thumbsup: score so far maya:0 lightwave:10

CGTalk Moderation
01-13-2006, 04:00 PM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.