PDA

View Full Version : Flatten Spline Script -needed


room217
02-24-2005, 09:08 PM
Hey guys/gals

I need a script to flatten splines. ie. assign a z of 0 to all verts.

I'm importing cad files and they look great in a top viewport but in a side the verts are all over the place! (too many splines to non-uniform scale btw)

I haven't written a max script in prolly 3+years so I'm a little rusty. Guess I have a long night of reading ahead of me.

Can anyone help? please :)

tia,
randy.

mrapelje
02-25-2005, 06:03 AM
Not a script but...

but select all your splines apply a FFD 2x2x2 mod to the selection, then open up the modifier and select control points and select the top 4 points on the z-axis to 0 and then select the bottom 4 points and set them to 0 in the z-axis. Then convert the selection to an editable spline.

Hope that helps, thats how I adjust height when I work with landscapes.

galagast
02-25-2005, 11:00 AM
you've probably missed this in the maxscript help file... search for this keyword...

"Flatten a SplineShape"

its under the "How To..."s section

and just in case you want to download the new maxscript helpfile for max7
here's the link: ftp://ftp.discreet.com/pub2/web/pro...pdated_help.exe (ftp://ftp.discreet.com/pub2/web/pro...pdated_help.exe) (c/o Bobo)


hope this helps!

room217
02-25-2005, 02:54 PM
LOFL "In the help file" Man thats embarrassing :)

Thanks galagast! Worked great.

CGTalk Moderation
02-25-2006, 03:00 PM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.