PDA

View Full Version : EdgeLoops


Rosima71
09-12-2002, 04:48 PM
Hi,
I read some texts about EDGE LOOPS (or edgeloop) and i had dificult to understand the concept.
Are edge loops the edges that we select to animation or are the egdes that we had to calcurate when we are modeling a character to animation?
Thanks.

KingNothing
09-13-2002, 07:40 AM
An edge loop is used when you're modelling. Take a look at an edge of one of your meshes. Let's say a sphere. An edge loop would be taking all edges connected to that edge's tangent. So if you selected an edge loop of a sphere and detached it, it would be a perfect circle

http://www.s21net.com/meshtools/img/Edgeloop01.jpg
This is the edge

http://www.s21net.com/meshtools/img/Edgeloop02.jpg
This is the edge loop for that edge

CGTalk Moderation
01-13-2006, 04:00 PM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.