PDA

View Full Version : Button UI


galagast
01-05-2005, 09:01 AM
i was wondering how they did this kind of checkbutton...
(i cant seem to find any parameter for the button to look like this)

ofer_z
01-05-2005, 09:43 AM
not sure, but a couple of way i can think of: tagMap or activeX control

galagast
01-08-2005, 04:50 PM
hmm.. is the tagMap function only available in MAX7? i cant seem to find it in the maxscript reference...
yup, it myt be an activeX control.

ofer_z
01-08-2005, 10:16 PM
sorry, i alway forget the name of that ui element, and since i wrote it from memory i got it wrong... :)

the ui element is called ImgTag and not tagmap.

galagast
01-09-2005, 06:21 AM
no problem :thumbsup:. yeah, it myt be an imgTag for the button. as its much easier to do compared to using activeX i guess.

Hooch
01-10-2005, 10:38 PM
I came up with this new layout (It's just that I think max's old style icons & user interface it's so boring..... (dunno if this is what you where trying to do though.)
http://demos.icomstec.com/foros/attachments/NewMaxUI.jpg

Aritz
01-20-2005, 03:25 PM
No need ActiveX to do that button :deal: :


rollout buttonRollout "" width:122 height:43
(
button thebutton "The Button" pos:[11,11] width:100 height:20
button borderUp "" pos:[10,10] width:102 height:1 enabled:false
button borderLeft "" pos:[10,10] width:1 height:22 enabled:false
checkButton borderRight "" pos:[111,10] width:1 height:22 enabled:false checked:true
checkButton borderDown "" pos:[10,31] width:102 height:1 enabled:false checked:true
)
createDialog buttonRollout style:#(#style_titlebar,#Style_toolwindow,#style_sysmenu)

galagast
01-21-2005, 01:59 AM
holy macro(script)! thats cool! so its just a simple button, plus addtional buttons to define the borders! waw :thumbsup: I tried to do some quick wips on VMS

rollout buttonRollout "" width:134 height:228
(
button borderUp "" pos:[10,10] width:104 height:1 enabled:false
button borderLeft "" pos:[10,10] width:1 height:24 enabled:false
checkbutton borderRight "" pos:[113,10] width:1 height:24 enabled:false checked:true
checkbutton borderDown "" pos:[10,33] width:104 height:1 enabled:false checked:true
button btn4 "Button" pos:[12,12] width:100 height:20
button btn5 "" pos:[11,49] width:102 height:1 enabled:false
button btn6 "" pos:[11,49] width:1 height:22 enabled:false
checkbutton ckb3 "" pos:[111,49] width:2 height:21 enabled:false checked:true
checkbutton ckb4 "" pos:[11,70] width:100 height:1 enabled:false checked:true
button btn7 "Button" pos:[12,50] width:100 height:20
button btn8 "" pos:[10,103] width:103 height:1 enabled:false
button btn9 "" pos:[113,80] width:1 height:24 enabled:false
checkbutton ckb5 "" pos:[10,82] width:1 height:22 enabled:false checked:true
checkbutton ckb6 "" pos:[10,80] width:104 height:1 enabled:false checked:true
checkbutton ckb7 "CheckButton" pos:[12,82] width:100 height:20 toolTip:"" checked:false
button btn12 "" pos:[8,137] width:104 height:2 enabled:false
button btn13 "" pos:[110,116] width:2 height:22 enabled:false
checkbutton ckb8 "" pos:[8,117] width:2 height:20 enabled:false checked:true
checkbutton ckb9 "" pos:[8,115] width:104 height:2 enabled:false checked:true
checkbutton ckb10 "CheckButton" pos:[10,117] width:100 height:20 toolTip:"" checked:false
progressBar pb1 "ProgressBar" pos:[10,150] width:98 height:26 enabled:false
button btn44 "Button" pos:[13,153] width:92 height:20
edittext edt1 "" pos:[47,205] width:0 height:0
edittext edt2 "" pos:[5,186] width:98 height:27 enabled:false
button btn45 "Button" pos:[13,190] width:87 height:20
)createdialog buttonRollout

(sorry, didnt hav enough time to edit the names.)

many thanks Aritz!

ofer_z
01-21-2005, 08:11 AM
That's cool!

here's an even simpler version:


rollout test "test"
(
progressBar pb "" pos:[10,10] width:77 height:20 enabled:false
button bn "The Button" width:75 height:18 pos:(pb.pos + [1,1])

)
createDialog test



cheers,
o

Aritz
01-21-2005, 01:10 PM
:D Yes that is easier method. We can "paint" thing too, using 1px buttons for dark lines and checked checkbutton for light lines.

Oh! Other thing. Does anybody know if it is posible change the style or size of the fonts without using images?

CGTalk Moderation
01-21-2006, 02:00 PM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.