PDA

View Full Version : Can you DO/USE ..MASKs.. in LW..!?!


some1uk03
10-21-2004, 03:54 PM
Just wondering..!!

Like on a composition software, you could use masks..etc..!!

As i was using LW.. i came to a point where i though a mask would do all the work for me..with less messing around in LW..!!

Is it possible...say to use a MASK for objects..to appear..dissappear...etc...?!?!?

Thanx

uncon
10-21-2004, 04:08 PM
You can have a foreground layer that could include a mask. But I am not sure why you would want to. Are you talking about alpha channels? This sound more like something you do in post.

uncommongrafx
10-21-2004, 04:35 PM
Masks are easily done in LW.
Using gradients, you can have a null in the scene that takes one image out of view while bringing others into view.
This is but one example. Lw is quite under-rated when it comes to it's compositing abilities.

SplineGod
10-22-2004, 02:16 AM
You can also use 2 bit images (b&w) as clip maps on polys. They will even cast shadows. :)

CGTalk Moderation
01-19-2006, 03:00 PM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.