PDA

View Full Version : Wire Frame Rendering


katon
08-14-2002, 12:02 AM
I need to render out my model in wireframe. i am told there are some cool shaders that will do this. i was wondering if anyone could direct me towards one of the kinds of shaders. thanks alot

WarlockXKZ
08-14-2002, 04:22 AM
Well, If you are in max, you can turn on wire rendering on the Material Editor, just select your material and check the Wire checkbox (at the shader basic parameters), then your object will be rendered with the material applied only in the wire and with it's faces hide. And you can checkout this thread to look at some other techniques. http://www.cgtalk.com/showthread.php?s=&threadid=14732

Sorry if you don't use Max 4, but you didn't specified you 3d package :)

katon
08-14-2002, 03:44 PM
well i am actualy using maya but i do know how to hardware render. i have heard of shaders that render your wireframes as tubes and cool things like that. so i guess i was wondering if anyone new of any of these.

Fex
08-16-2002, 10:18 PM
if you want a real wire theres a mel script which turns
edges or isoparms in tubes
be careful with high poly stuff

Jozvex
08-25-2002, 01:58 AM
Read my tutorial!

It shows you how to render wireframes in Maya without using any scripts etc

And it doesn't render with backface wires.

http://www.geocities.com/jozvex/tutorials/wireframe.html

CGTalk Moderation
01-13-2006, 01:00 PM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.