PDA

View Full Version : Can Modo conect vertices?


Ilustre
10-02-2004, 06:56 PM
Plz help. Modo can conect vertice x vertice or vertice x edge? I´m new at modeling and my firt try was wings3d, wich has this kind of tool (connect). What should I do to get the same results?

2. Does anyone knows a good tutorial about head/ body modeling at MODO ?

thanks for your attention.

Phil Lawson
10-02-2004, 10:38 PM
Select your first point, then your second. Goto Geometry | Vertex | Join. Accept defualt values.

Cheers

SheepFactory
10-02-2004, 10:54 PM
you dont have the connect tool in modo yet unfortunately. You have to select the edge slice tool and connect the vertices with that for now.

Ilustre
10-02-2004, 10:59 PM
thanks, but the result is not what I want. For exemple: I have a 6 sides poligon and I want to creat 3 four sided polys inside the 6sided ngons. How can I do that?

annaleah
10-02-2004, 11:02 PM
Select your first point, then your second. Goto Geometry | Vertex | Join. Accept defualt values.

Cheers
Or "Join Average".
It welds/connects at a middle point between selected verts.

ambient-whisper
10-03-2004, 03:03 AM
select 2 or more verts and use the split poly tool. it will connect them like in other apps ( but dont get too wild with your selections, it breaks at times. )

BAROBA
10-03-2004, 11:12 AM
You have to use a tool called Spikey.
It creates all traingles with a common mid point in the center of the 6-gon.
And then you can modify the triangles into quads.

CB_3D
10-03-2004, 10:38 PM
I´m a little baffled with this thread? There´s no "Weld" command in Modo?!

ambient-whisper
10-03-2004, 10:49 PM
if you used wings you would know that connect doesnt mean welding at all. what it does is , you grab a selection of elements and it creates edges between them, that join them.

in modo welding is done through the join command( i think thats the name ). its interactive too.

CB_3D
10-04-2004, 04:22 AM
Uups, sorry. Maybe i shouldn´t post too much before actually having Modo...(deeeeemoooo)

ngrava
10-04-2004, 06:09 AM
Yes, also called connect in Max, LightWave (Via DI's poly tools) and XSI. some times called Connect edges too. I don't have Modo so I don't know either but if it follows the old Lightwave naming scheme, it's most likely the "Split" command that was mentioned above.

JacquesD
10-04-2004, 08:20 AM
Don't know if that's been said but besides the "Join" and the "Join Average", you also have the
"Geometry -> Vertex -> Merge" function just like the one in Lightwave.

The ripper.

CGTalk Moderation
01-19-2006, 11:00 AM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.