PDA

View Full Version : LW or Maya layouts?How to get?Reinstall?


annaleah
09-26-2004, 10:56 PM
All I see for the layouts is modo default and modo simplified and another for UV.
I have mine set up with only one floating menu that I access all other menus from but how do you get the LW and/or Maya configs woithout reinstalling?

Sorry for the dumb question but you wont know until you ask....
And I looked in all the files for the configs but I dont see them.
I'll be looking until someone rescues me....:scream:

slipknot66
09-27-2004, 12:03 AM
well, i think you need to go to system--preferences--remapping:shrug:

joo
09-27-2004, 02:45 AM
well, I think we have to 'draw' a layout either LW or maya ourselves.

go to menu>layout>clear
then begin to lay out a LW like layout..and F2 key editor to assign keyboard shortcut what you have in LW or maya.

This is what i do by follow the user guide, but my question is how to delete a 'view port' we dont want? Page 82, "creating a view port preset", if i not wrong it only show me how to create but did not show me how to remove it.

Thanks in advanced.

Cheers.

Trilobyte
09-27-2004, 07:30 AM
This pictures has been taken from luxology.net:

http://www.lightwave3d.adept.ru/modo-LWlike.jpg

http://www.lightwave3d.adept.ru/modo_Maxlike.jpg

http://www.lightwave3d.adept.ru/modo_Mayalike.jpg

But in Modo we don't see this layouts. Why?

coremi
09-27-2004, 11:25 AM
because they don't own the rigth for that interface !?!?!

u can doit by yourself private, but i don't think Luxology will ever release an official interface on their website. I saw Pazur having one so u can ask him to send the .cfg to you, maybe u're lucky.

lougandidas
09-27-2004, 11:33 AM
']This pictures has been taken from luxology.net:

http://www.lightwave3d.adept.ru/modo-LWlike.jpg


I thought this was impossible? I mean with the tabs on the top creating tab dependant menus on the side, like Lightwave. Is this an older build? Were these presets abandonned?

rob baldwin
09-27-2004, 04:23 PM
Well, as the co-builder of some of those interfaces, I can say that yes, this is a *much* older build. Those were interfaces we made for Siggraph in San Diego 2003, and the screengrabs were made at that time.

As for them not shipping with modo, I'm assuming that lux wanted to have just a couple of streamlined presets, and keep the 'application morphing' thing to a minimum. I'm sure that the users will make about 15,000 interfaces, just give em a little more than the week they've had so far... =)

As for the tab buttons like LW, I don't know if they still work like that, but I don't see why not.

"hello tech support? I've got a problem... a button halfway down on the left side quit working... "
"yeah? which interface are you running?"
"I think it's the Sculpt-Animate 4D Interface. No, maybe the Symbolics Interface."
"errrr."

-rob

sethodie
09-27-2004, 07:01 PM
Hi everybody,

My friend has showed me modo.
In \resrc directory there are xml files, that describe the inteface. You can edit them, to change the way modo looks (remember to save previous, original version of the file!).

For example You can edit: modoTools_toolBar.cfg

Remove lines 560 and 561 (this with iconmode and iconsize) and Your modo will have no icons in ModoTools > Mesh.

You can probably create Your own toolbars, with content You want :)
But it needs a lot of painstaking work :(

Maybe someone will write small aplication, that will generate xml files for modo.

Best regards
seth

sethodie
09-28-2004, 12:32 PM
Hi,

You can easily modify layout using: Form Editor, Attribute Operations, Attribute Properties panels.

Create new layout split it into 4 parts.
Choose 'Editors' > 'Form Editor'.

Than for next panel choose: 'Aplication' > 'Form view'. right click on the title bar and select 'Attribute Operations'.

for the third bar choose 'attribute Properties' and for the last choose form you want to manipulate.

Play with 'Form editor'. You can castomize interface in realy easy way.

Best regards
seth

Trilobyte
09-28-2004, 05:02 PM
It`s really simple. Without any XML. Only graphics control and Form editor.

http://www.lightwave3d.ru/uploads/post-4-1096394706.jpg

lougandidas
09-28-2004, 09:09 PM
Mr. Big,

It's easy to get where you were with that interface. Try going the extra step and getting the horizontal context sensitive tabs at the top....not possible. :(

Dillon
09-29-2004, 04:09 AM
So why hasn't anyone actually shared their LightWave interface for Modo yet?

Strange.

onlooker
09-29-2004, 04:51 AM
There is a sticky with a few, but nobody has taken the time to go through, and create their previous native modelers to a tee yet, but I'm sure they'll pop up eventually. :)

lougandidas
09-29-2004, 06:35 AM
How do you share the layouts? Do you have to share you whole modo.cfg file? If so, then how to do pluck the best from everyone and combine it into one? What is the easier way? I'm missing something.

kursad_pileksuz
09-29-2004, 06:36 AM
you can export your layouts from file-export config, and it will bring a menu

Trilobyte
09-29-2004, 06:49 AM
Making horizontal tabs much harder. I'm work on it.

lougandidas
09-29-2004, 06:55 AM
']Making horizontal tabs much harder. I'm work on it.
Older thread: http://www.cgtalk.com/showthread.php?t=171805

It's not possible. I would love for you to show me that it is.

CGTalk Moderation
01-19-2006, 09:00 AM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.