PDA

View Full Version : surface modeling archway question.....


ernie105
08-12-2002, 04:28 AM
hey all, i was wondering if anybody has suggestions on how to build rounded archways without using trim surfaces. i am using maya 4 and have tried a couple of different techniques (lofts & squares). i don't really get the result and clean surface i want.

just wondering if any one has an idea..

thanx.

Grey
08-13-2002, 01:21 AM
you need to use surfaces without trimming them?

Here's an IGES file I made with three untrimmed surfaces forming and arch.

Used Rhino, BTW...

ernie105
08-13-2002, 06:51 AM
that was all i needed to see. i got this far w/ the square surface function in maya, but i was detaching my curves in the wrong place. thanks again......

Grey
08-13-2002, 02:01 PM
glad to help :D

CGTalk Moderation
01-13-2006, 01:00 PM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.