PDA

View Full Version : Making Wires.......


TitanXtrm
09-15-2004, 08:19 PM
I'm using photoshop cs and finding it difficult to make realistic wires or cables. What is a good method of doing this?

Thanks,

JohnnyRandom
09-15-2004, 08:24 PM
how well do you know PhotoShop?

TitanXtrm
09-16-2004, 02:04 PM
I found a way to make some wires, not the best looking but they are pretty close. I've only been playing around in Photoshop for a few months now, so I'm still trying to figure out how to use alot of tools.....especially the pen tool. What I done was use the pen tool to make the path for the wire, then used the convert pin tool to round it out. I then right clicked the path and chose Stoke path.....Brush. The brush setting at 5. That gave me a wire shape. And then added some blending options. Does that sound about right...or are their easier ways.

Elysian
09-16-2004, 03:40 PM
How well do you know Photoshop?

berniebernie
09-16-2004, 04:25 PM
you're gonna have a hard time faking good 3d wires with photoshop; with the method you described the blending optiongs will affect the wires no matter of there angle; position (and you probably figure that if the wire is bended differently from places to places, the blending option should not be the same...)

JohnnyRandom
09-16-2004, 05:02 PM
How well do you know Photoshop? obviously not as well as you ;)

TitanXtrm
09-16-2004, 05:46 PM
Thanks.....and as for how well I know photoshop....I pretty much only know the basics, so I guess you could say I'm a beginner. :sad:

JohnnyRandom
09-16-2004, 06:04 PM
everyone's a beginner in one way or another, the reason I asked, to "draw" anything that requires "realism" in an raster or vector application generally calls for a fair amount of expierence with the application your using, as well as a fairly solid understanding of real-world drawing skills...

Elysian
09-16-2004, 06:54 PM
obviously not as well as you ;)Boy oh boy, to do you always reply like that when someone corrects you?

Incorrect; it selects the non-transparent pixels, not the transparency itself.Correct, sorry my bad, RTM its a direct quote from the listing in the keyboard shortcuts... maybe adobe should fix that

JohnnyRandom
09-16-2004, 07:10 PM
all in the way that its said... language is all about context whether its latin or english... you give the impression that you are quite rude...

Elysian
09-16-2004, 08:13 PM
Serious, I really have NO clue what your problem is and if you do have a problem, message me, but don't use this board as a medium for your personal attacks.

Thanks.

JohnnyRandom
09-16-2004, 09:18 PM
Nice1, practice what you preach...

Elysian
09-17-2004, 12:38 AM
In the blue corner we have.... and in the red corner... :D

I'm going to have a beer, I advice you to do the same. Let's top wasting our time on this bullshit.

Peace.

rickmann
09-19-2004, 05:04 PM
Titan


I believe this link will help you out: http://phong.com/tutorials/wire/

C-ya
Rick

berniebernie
09-20-2004, 10:27 AM
ooh. Never thought of using the lighting filter... Now there's a smart one that got me there. :thumbsup:

dave247
09-21-2004, 06:22 PM
mlkdesign, I absolutely LOVE your sig. It had me laughing for a long time.
I am a christian too. :)

CGTalk Moderation
01-19-2006, 06:00 AM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.