PDA

View Full Version : use background shader


iC4
08-20-2004, 10:38 AM
Is it possible to exclude the "maya background" from the reflections?

The problem is that the background color (camera editor/environment) affects my shader, but I don't want this.

Jozvex
08-20-2004, 11:45 AM
Yes it's possible, you need to add a line to your Maya.env file. (weird I know)

1. Open the maya.env file found in your "C:\Documents and
Settings\username\My Documents\maya" folder. (If the file doesn't exist create it with Notepad and save it as Maya.env)
2. Add this line:

MAYA_RENDERER_RT_BACKGROUND_COLOR = 0

3. Save the file then restart Maya.

:)

CGTalk Moderation
01-19-2006, 01:00 AM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.