PDA

View Full Version : PSD import-alpha channel problem


Milo FX
07-05-2004, 12:26 PM
Since I update to v3.0.2 I have an alpha channel problem with PSD files. When I import a multiple layer PSD, Combustion doesn' t recognise layer s alpha channel. I use Photoshop 7, after this problem I tried some PSD files that saved in Photoshop CS but nothing change...

dg
07-05-2004, 04:22 PM
Works fine for me.

Have you set Color+Alpha in Footage Controls > Source?

Milo FX
07-09-2004, 05:00 PM
Thanks this solution has to be a part of problem.

But my problem still continues. When I like to import some PSD file contains 25 layers with alpha channel in grouped mode for example, I had to change the channels&alpha priority of all 25 layers by hand. In previous versions Combustion can guess the channels&alpha priority correctly. So I could see my PSD file correctly when I import it to my workspace without retouch it...

PiXeL_MoNKeY
07-10-2004, 05:13 AM
The default behavior of Combustion 3 seems to import PSD as Color instead of Color+Alpha change the default behavior:

File > Preferences > Footage > General > Photoshop Import Behavior > Color+Alpha

That should fix it for you. I'm not sure when/why they changed that.

dg
07-10-2004, 04:52 PM
Well remenbered Pixel Monkey :thumbsup:

Milo FX
07-14-2004, 11:46 AM
Thanks PiXeL_MoNKeY, I think that is a strange preference but it fixed my problem.

tobiasth
07-14-2004, 11:57 AM
Thanks PiXeL_MoNKeY!!

great info ;)

CGTalk Moderation
01-18-2006, 04:00 PM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.