PDA

View Full Version : Alpha channel missing specular, Please help!


JLA
04-15-2004, 03:30 AM
Hello
I seem to be missing the SPECULAR in my alpha channels...When I try to composite I loose alot of detail. Has anyone ever had this trouble before, can it be fixed? Both, Maya and Mental ray renders seem to have the same problem...(Maya 5.0.1)
http://www.joel3d.com/JPG/Beauty.jpg http://www.joel3d.com/JPG/Alpha.jpg

pasto
04-15-2004, 08:44 AM
Couldn't find that in Maya software but in Mr you should just try another option in the Frambuffer Attributes in the render globals : Colorclip : RGB.
I think you were set to raw.

pasto

JLA
04-15-2004, 05:17 PM
THANK YOU pasto!

This solved the problem using Mental Ray render, Also I unchecked Premultiply and ended up with a good looking comp.
I would still like to understand how to fix this with the standard Maya render.

Thanks again pasto, Joel

Colorchip RAW...
http://www.joel3d.com/RAW.jpg

And, Colorchip RGB...
http://www.joel3d.com/JPG/FIXED.jpg

pasto
04-15-2004, 06:02 PM
You are welcome Joel, if you find how to do it in maya software, I am fully interested !!

pasto

The-Shadow-TS
04-15-2004, 08:23 PM
Try rendering in passes (color, shadow and specular) and apply the specular pass as addtive in compositing.

Good luck,
The-Shadow-TS

CGTalk Moderation
01-17-2006, 11:00 PM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.