PDA

View Full Version : Renaming buttons?


Aaron Moore
02-11-2004, 06:12 PM
Hey everyone,

I'm trying to write a script that'll help name objects in the scene.

Is there a way to detect if an object with a certain name exists? If so, based on that how do I disable a button or change a buttons name? If i CAN'T do it with a button can I have two bitmaps to switch between? like a red dot or green dot depending on if the object exists?

Thanks
Aaron

LFShade
02-11-2004, 06:54 PM
If all you have is a string representing a name you want to test, you could do it like this:

nameString = "Box01"
isValidNode (execute (("$" + nameString)))

You could easily use the result of this call to change a button state or caption:

if isValidNode (execute (("$" + nameString))) then
(
button1.caption = nameString
button1.enabled = true
)
else button1.enabled = false

Using the same kind of construct, you could also swap out a bitmap image, or whatever else you'd like your interface to do! Good luck:thumbsup:


RH

CGTalk Moderation
01-17-2006, 10:00 AM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.