PDA

View Full Version : Alpha channel problem (urgent)


DSedov
06-21-2002, 06:20 AM
I have to do some stuff in LW and its quitr a new application for me since its changed alot since 5.6 (last time I used it)

I need to do couple shots for compositing that has some volumetrics and lensflares. The problem is they dont affect the alpha channel for some reason. Ahy help would be greatly appreciated!!! or I guess I will have to create a perfect dark cituation and render that stuff in the seperate pass which is a pain!

Guess Who
06-21-2002, 12:33 PM
Lensflares are not included in the regular rendering process to save on processing, so they do not show up in the alpha. It makes sense cpu wise, but makes no sense in post production.

:annoyed:

I believe they have changed this in 7.5, which has the option to include flares in the alpha. I haven't had the chance to see how though.

Anyone else here work with this?

:curious:

CIM
06-21-2002, 12:47 PM
Image Filter > Flare2Alpha :p

Steve Warner
06-21-2002, 02:52 PM
This should do exactly what you want:

http://www.ats-3d.com/post_Alpha/index.htm

Post Alpha and Unmult plugins.

Hope this helps!

Steve

CGTalk Moderation
01-13-2006, 09:00 AM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.