PDA

View Full Version : A problem about the Maya API "splitUV" example


rockneptune
06-11-2012, 04:02 AM
Hi everyone,

I met a weird problem about the Maya API "splitUV" example. Can anyone help me?

The situation is like this:
I create a 3 x 3 polygon plane and delete its history, and then I give it some tweak by moving one vertex position, and then I choose a UV and execute splitUV command.
After that, the strange thing happens: the tweak apply twice!!!
It is easy to see because splitUV command shouldn't change the mesh shape, it should only change its UV right?
I checked the Maya API guide and read the polygon API section where the splitUVCmd example is in, and found a paragraph in the polyModifierCmd example: "But if you connect it as is, you would expect the resulting mesh to have double the tweaks... There is a large segment of code that is commented out in processTweaks() that removes the tweaks from the mesh node..."
So I tried uncommented that segment of code, but the result is, it behaves normal after I execute the splitUV command, but the tweak apply twice once I undo the command!!!
I then examined the codes carefully and I think the problem is in this line of codes:
dgModifier.undoIt();
in the polyModifierCmd::undoCachedMesh() function.
But I couldn't find a solution so can anybody help me here?
I've posted this question on Creative Crash too, but no one has answered me yet.
http://www.creativecrash.com/forums/api/topics/a-problem-about-the-maya-api-splituv-example--2
I'm using Maya 2012 and VS2008.
A lot of thanks!


Daniel Chen

CGTalk Moderation
06-11-2012, 04:02 AM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.