PDA

View Full Version : Bad alpha channel


korky
03-31-2012, 06:51 AM
Hi guys!
Tell me please, like everything was right. The texture labels and texture with alpha. All the alpha channel is present, but it still shows the surface ... Can not do right?

http://dl.dropbox.com/u/11287293/other/cg_pr.jpg

http://img210.imageshack.us/img210/93/cgpr.jpg (http://img210.imageshack.us/img210/93/cgpr.jpg)

rustysunshine
03-31-2012, 09:00 PM
Hi:)
I think you have to tell Mental Ray that the bottle is everywhere transparent except for the label, thus plugging the alpha into Transparency, not in the diffuseTransparency... But I'm not sure I've understood the connection you did in the hypergraph;)

gui

korky
03-31-2012, 09:36 PM
No, no. I have a label separately. TGA file format with alpha.
How to make it disappear, I do not know.
Nothing is working.

http://img809.imageshack.us/img809/2091/cgpr02.jpg

http://img809.imageshack.us/img809/2091/cgpr02.jpg (http://img809.imageshack.us/img809/2091/cgpr02.jpg)

chafouin
03-31-2012, 11:44 PM
You should connect your inverted alpha map into the cutout opacity.

korky
04-01-2012, 03:39 PM
Thanks, but no effect

http://dl.dropbox.com/u/11287293/other/cg_pr03.jpg

chafouin
04-02-2012, 09:53 AM
Do you mind sharing your scene so I can have a quick look? PM me if you don't want to give it to everybody.

Robosity
04-02-2012, 01:10 PM
As Chafouin said, being able to get a hold of your scene would be best. It seems odd that your cutout isnt working. Are you sure that the white/black of your alpha are true 100% white and black?

korky
04-02-2012, 01:29 PM
chafouin, Thank you very much for your help, it worked out!
Robosity, Yes, everything was ok, tested.

http://www.pasteall.org/pic/show.php?id=29469

http://dl.dropbox.com/u/11287293/other/bottleBeer_problem.jpeg

CGTalk Moderation
04-02-2012, 01:29 PM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.