PDA

View Full Version : After Effects never playing back realtime


Shrikepro
02-07-2012, 08:43 PM
I have an Hp Pavillion dv6 (Windows 7) with an intel core i7 and six gigs of ram. I also have an Hp w2207h monitor.

i run Adobe After Effects and Adobe Premiere CS5.5 as well as Autodesk Maya 2011.

I downloaded after effects a while ago and it has been having a lot of problems(crashes, never closes properly, can never playback ram previews in full time, no matter the resolution). However, Maya runs perfectly fine. I have always associated After Effects problems with the computer using so much ram, but Maya works fine.

I'm curious about why it's always using so much ram, and if it has anything to do with why after effects runs so slow. Please Help!

Thanks.

hamsterizer
02-22-2012, 11:22 AM
Same problem here. After Effects 5.0 on a Mac. I can scrub through the timeline, but it either crashes or just sits there not previewing.

Machine specs:

Processor Name: Quad-Core Intel Xeon
Processor Speed: 3.2 GHz
Number Of Processors: 2
Total Number Of Cores: 8
L2 Cache (per processor): 12 MB
Memory: 16 GB
Bus Speed: 1.6 GHz
Boot ROM Version: MP31.006C.B05

NVIDIA GeForce 8800 GT:

Chipset Model: NVIDIA GeForce 8800 GT
Type: GPU
Bus: PCIe
Slot: Slot-1
PCIe Lane Width: x16
VRAM (Total): 512 MB
Vendor: NVIDIA (0x10de)
Device ID: 0x0602
Revision ID: 0x00a2
ROM Revision: 3233

CGTalk Moderation
02-22-2012, 11:22 AM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.