PDA

View Full Version : mr render flag question


EightBit
02-07-2012, 03:34 AM
How do I set the Minimum Sample Level for mr command line rendering?
In the manual, they state that -mss is the maximum # of samples, but it doesn't state how to set the Minimum Sample Level (or which of the other flags controls the min).
Thanks.

haggi
02-07-2012, 12:39 PM
the -mss is only valid for maya software renderer. For mentalray there is no such commandline switch.

EightBit
02-07-2012, 06:26 PM
Thanks.
Do you know if the render globals can be set during command line render using a pre-render script? IE:
setAttr "miDefaultOptions.minSamples" 0;
setAttr "miDefaultOptions.maxSamples" 2;
setAttr miDefaultOptions.contrastR 0.2;
setAttr miDefaultOptions.contrastG 0.2;
setAttr miDefaultOptions.contrastB 0.2;
setAttr miDefaultOptions.contrastA 0.2;

EDIT: These commands can be used as prerender commands.

haggi
02-07-2012, 07:33 PM
Yes, thats possible.

But you can extend the command set of the render.exe yourself. It reads an xml file located in bin/rendererDescr and is called mrRenderer.xml. The syntax is quite easy and there you can add your own lines.

CGTalk Moderation
02-07-2012, 07:33 PM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.