PDA

View Full Version : Xpresso Problem


oneandonlyDiscoStu
09-08-2011, 09:58 AM
Hey guys,

I am having trouble with a xpresso setup for a hand.

As you can see on image 1 the inward bending of the joints work perfectly well.

http://www.imgimg.de/bild_Bildschirmfoto20110908um112885fcdd452885fcdd312885fcddpng.png.html

As soon as i connect the spread node (image 2) to the h rotation the joints change their orientation and i cant even undo that step.

http://www.imgimg.de/bild_Bildschirmfoto20110908um110c4cff68460c4cff68180c4cff68png.png.html

On the other hand both spread and bend work without problems.

Does anyone have a clue what could be the issue?

51M0N
09-08-2011, 10:52 AM
Can you attach a simplified scene with just the implicated joints and the expression to take a look?

oneandonlyDiscoStu
09-08-2011, 11:00 AM
Sure here you go, i am following the Wipix character rigging tutorial dvds


http://www.megaupload.com/?d=48RL9IQ6

51M0N
09-08-2011, 12:46 PM
You have frozen values in the "l kleinel" joint which act as an offset for the rotation H value.
Select the "l kleinel", go to the coordinates tab, unfold Freeze Transformation and click unfreeze all.
The H value should revert back to 0.

oneandonlyDiscoStu
09-08-2011, 01:55 PM
cant thank you enough simon!! :bounce: :bounce: :thumbsup: :beer:
I would have never found that on my own.
I owe you one ^^

51M0N
09-09-2011, 07:02 AM
No problem, glad to help :)

CGTalk Moderation
09-09-2011, 07:02 AM
This thread has been automatically closed as it remained inactive for 12 months. If you wish to continue the discussion, please create a new thread in the appropriate forum.